Verpakkingen

on maandag, 05 juni 2017. Posted in Verpakkingen

 

De Maro
Stickers eierkoeken, 2017

De Maro is specialist in eierkoeken. Voor 16 verschillende smaken eierkoeken heeft Ontwerpland de sticker voor op de verpakking ontworpen.

 


 

 

De Maro
Banderols koekjesdeeg, 2016

Voor De Maro, een ambachtelijke specialist in banketproducten en eierkoeken, mocht Ontwerpland banderols ontwerpen. De banderols zijn voor kant en klaar deeg van 'American Cookies', 'Choc Chip Cookies' en 'Kokoskoeken'. Het koekjesdeeg ligt in de schappen bij een groot supermarktketen.
De ontwerpen van de banderols zijn vrolijk en nostalgisch en stralen het gevoel van gezellig en makkelijk koekjes bakken uit. Ook de binnenkant van de banderols zijn ontworpen. Ze zijn voorzien van illustraties die het bakken van deze koekjes op een heldere manier uitbeelden.

 

 

 


Marrosa
Wolwikkel, 2016

Marrosa, een authentieke handwerk- en hobbywinkel, heeft een eigen wollabel. Ontwerpland mocht de huisstijl en de wikkel voor het wol ontwerpen. Verschillende benodigdheden voor handwerktechnieken worden op een illustratieve wijze weergegeven in de huisstijl.

Huisstijl

on dinsdag, 23 mei 2017. Posted in Huisstijl

Beekmanschool
Diverse ontwerpen, 2014-heden

Voor de Beekmanschool in Den Bosch mocht Ontwerpland een nieuwe huisstijl ontwerpen. De historie van het pand was een belangrijk uitgangspunt. De bouwstijl van De Beekmanschool is Amsterdamse School. De kleuren van het prachtige gebouw komen terug in het logo. Ook de letters van het logo zijn geïnspireerd op de letters die men gebruikte bij de bouwkunst van de Amsterdamse School. Ontwerpland ontwierp 13 verschillende illustraties, afgeleid van tegels uit de Beekmanschool, die onder andere terugkomen in het logo, een kalenderposter en op mokken.


 

Dranella
Diverse ontwerpen, 2011-heden

Voor Dranella, een woon- en tuin lifestyle winkel, heeft Ontwerpland een huisstijl ontworpen waarbij grafische en illustratieve elementen samen een krachtige uitstraling vormen. Ontwerpland heeft de huisstijl in diverse middelen mogen doorvoeren, zoals in kadobonnen, tassen, stickers en stempels.

Geboortekaarten

on dinsdag, 09 mei 2017. Posted in Geboortekaarten

Eigen ontwerp
Geboortekaart Sofie, 2016

Net als voor onze zoon hebben we ook voor onze dochter een interactieve geboortekaart ontworpen. De gebruiker had de eer om met een kwastje de wolkjes en de luchtballon nat te maken en zo alles te ontdekken over Sofie.

 


 

Martijn en Ellen
Geboortekaart Lux, 2017

Martijn en Ellen wilde graag een originele kaart waarbij de ontvanger een actie mocht verrichten.
Het is een kniplintkaart geworden met jungledieren in stoere tinten. Deze kleuren en het thema jungledieren kwamen terug op de slaapkamer van de baby.


 


 

Rick en Petra
Geboorteslinger Emma, 2016

Voor de baby van Petra en Rick mocht Ontwerpland een slinger ontwerpen. Op de slinger is een illustratie van een giraffe verwerkt, een van de wensen van Rick en Petra. De slinger werd gedrukt op mooi dik structuur papier. Een bijpassende sluitsticker maakte het plaatje compleet.

 


Joost en Lisanne
Geboortekaart Philippe, 2015

Joost en Lisanne wilde graag dan hun woonplaats Rotterdam, winterse dieren en een winterse sfeer in de geboortekaart van Philippe terug zouden komen. Ontwerpland ontwierp een kaart waarbij al deze elementen aan bod kwamen. Een bijpassende sluitsticker van een pinguïn maakte het plaatje compleet.

 

 

 


 

Rick en Babette
Geboortekaart Stan, 2015

Voor Rick en Babette mocht Ontwerpland een illustratieve geboortekaart ontwerpen. Het geboortekaartje van Babette was de inspiratiebron. Net als velen jaren geleden (toen Babette werd geboren) maakte ook nu de moeder van Babette een schets die als leidraad voor het geboortekaartje van Stan mocht dienen. Het kaartje werd gedrukt op Oud Hollands geschept papier. Het was een bijzondere samenwerking die zorgde voor een persoonlijk en nostalgisch kaartje.

 

 


 

Roeland en Wendy
Geboortekaart Florian, 2015

Roeland en Wendy wilde graag een unieke geboortekaart voor hun zoontje Florian waarin verschillende persoonlijke kenmerken naar voren mochten komen. Ook was hun wens om verschillende diertjes op de kaart te hebben. Ontwerpland ging met hun wensen aan de slag. Het resultaat is een vrolijke kaart met illustraties van verschillende dieren en ook de woonplaats van Wendy en Roeland, Rotterdam, kreeg een plekje op de kaart. Om de kaart nog extra speciaal te maken, werd er een houten diertje om de kaart gebonden.

 

 

 


 

Geboortekaart Nina

Deze kaart werd gezeefdrukt op kraftpapier met witte en felgele inkt. Er werd ook een postzegel van de 'Kukeleboe' gemaakt die mooi contrasteerde met de kraftenvelop.

 


Eigen ontwerp
Geboortekaart Lars, 2014

Voor onze eigen zoon Lars hebben we een originele geboortekaart ontworpen. Bij deze kaart staat de gebruiker centraal. De ontvanger mocht de ontvanger met behulp van een gekleurd potlood de gegevens van onze zoon tevoorschijn toveren.

 

 


Martijn en Mieke
Geboortekaart Bruni, 2014

Voor Martijn en Mieke heeft Ontwerpland een illustratieve kaart mogen ontwerpen. De klassieke elementen zoals een ooievaar mochten terug komen in de kaart. De kaart is voorzien van mooie pasteltinten en is gedrukt op een dik structuur papier.

 


 

Jorrit en Liesbeth
Geboortekaart Eefje, 2014

Voor de dochter van Jorrit en Liesbeth mocht Ontwerpland een persoonlijke geboortekaart ontwerpen. Een vliegtuig (Jorrit is piloot) met een kniplint kondigt de geboorte van hun dochter aan. De ontvangers van de kaarten mochten met een schaar het kniplint openknippen en zo de naam van de baby tevoorschijn toveren.

 


 

Geboortekaart Cleo

De kaart werd gezeefdrukt met twee bijzondere kleuren: knallend fluor en rustig grijs/blauw.

 


 

Lieke en Wouter 
Geboortekaart Flore, 2013

Ook voor het tweede kindje van Lieke en Wouter Hannen mocht Ontwerpland een persoonlijke geboortekaart ontwerpen. Net als bij de eerse kaart zit er in de kaart van Flore een verrassingseffect. Je moet namelijk eerst het lint doorknippen om de naam van de baby te onthullen. 


 

Lieke en Wouter 
Geboortekaart Loek, 2011

Voor Lieke en Wouter Hannen heeft Ontwerpland een geboortekaart ontworpen. Het is altijd een verrassing wat de naam van de baby is. Dit verrassingsvoel heeft Ontwerpland weten te versterken. Voordat je deze kaart mocht openen, moest je namelijk eerst de punten met elkaar verbinden om achter de naam van de baby te komen.Trouwkaarten

on dinsdag, 09 mei 2017. Posted in Trouwkaarten

Esmee en Kimberley
Trouwkaart, 2017

Ontwerpland mocht voor het huwelijk van Esmee en Kimberley een trouwkaart ontwerpen in de vorm van een elpee met hoes. Het is een bijzondere en stoere uitnodiging geworden met daarin de themakleuren van hun bruiloft, lichtroze en donkerblauw, verwerkt.

 


 

Marlies en Erwin
Trouwkaart, 2016

Voor Marlies en Erwin ontwierp Ontwerpland een kleurrijke trouwkaart die op een mooie manier opengevouwen kon worden. De losse kaart voor de daggasten&feestgasten en de bijpassende ceremoniebrief zorgden voor een mooi totaalplaatje.

 


Adriaan en Iris
Trouwkaart, 2016

Ontwerpland mocht de trouwkaart voor Adriaan en Iris ontwerpen. De wens was een kaart met sprekende kleuren en het thema bloemen mocht terugkomen in de kaart. Naast deze elementen ontwierp Ontwerpland unieke persoonlijke icoontjes die de tijdslijn visualiseerde en qua stijl aansloten bij de lettertypes van de kaart.

 


Gite en Paul
Trouwkaart, 2016

Voor Gite en Paul heeft Ontwerpland een kaartenpakket voor hun bruiloft ontworpen. Ze wilden graag een moderne/strakke stijl en de kleuren donkergrijs en blush roze mochten terugkomen in de kaarten. De kaarten werden samen gebonden met een zwart wit touwtje wat zorgde voor een mooi totaalbeeld.


Liesbeth en Jorrit
Trouwkaart, 2016

Ontwerpland mocht voor Liesbeth en Jorrit een trouwkaartenpakketje ontwerpen in winterse sferen, want ze gingen in januari trouwen. De kaarten bevatten winterse kleuren en het logo en de illustraties hebben een sneeuwachtige uitstraling. Op dik structuur papier werden de kaarten gedrukt en samengebonden met mintgroen trouw. De gasten ontvingen samen met een ceremoniemeesterbrief een sprankelend winters pakketje.  

 


Michiel en Bianca
Trouwkaart, 2015

Voor het huwelijk van Michiel en Bianca mocht Ontwerpland een originele uitnodiging ontwerpen. Drie kaarten in de vorm van labels vormden samen de uitnodiging voor hun bruiloft. Ze zijn gedrukt op mooi dik structuur papier.

Als bedankje kregen de gasten een flesje anti kater water. Ontwerpland ontwierp de sticker.

 


 

Rick en Babette 
Trouwkaart, 2014

Ontwerpland mocht een trouwkaarten pakketje voor Rick en Babette Savelkouls ontwerpen. Het vrolijke pakketje bestond uit een algemene trouwkaart en een kaart speciaal voor de daggasten en een voor de feestgasten. Als de genodigden de kaarten uit de envelop haalden, was het feest al een beetje begonnen, want er zat feestelijke confetti bij.

Als bedankje na de bruiloft kregen de gasten een kaart van groeipapier waaruit een mooi veldboeket zou groeien. Ontwerpland had de eer om dit verrassende bedankkaartje te ontwerpen.

De bovenstaande foto van de bedankkaartjes is gemaakt door: Susansusan Bruidsfotografie


Jeroen en Magda 
Trouwkaart, 2013

Ontwerpland heeft de trouwkaart van Jeroen en Magda van Raak ontworpen. Bij de trouwkaart zat een zakje 'weddingconfetti'. Deze confetti werd op de bruiloft verspreid.
Lieke en Wouter 
Trouwkaart & menukaart bruiloft, 2011

Trouwen is iets bijzonders en daar hoort een speciale kaart bij. Daarom vroegen Lieke en Wouter Hannen aan Ontwerpland om een trouwkaart te ontwerpen. Ontwerpland heeft ingespeeld op het gevoel van nieuwsgierigheid en 'het ergens naar toeleven'. Net als bij een adventskalender mochten de gasten de vakjes op de voorkant één voor één openen. Zo kwamen ze erachter waar en hoe laat de bruiloft zou zijn.


De hele tafelsetting was in stijl van de trouwkaart. Het geschreven lettertype kwam terug in de tafelkleden en in de naamkaartjes. Natuurlijk kon een menukaart met het verrassingseffect van de vakjes niet ontbreken. Zodra de gasten het vakje van de menukaart opende, kwam de wens voor het eten tevoorschijn.

 

 


Kaarten overig

on dinsdag, 09 mei 2017. Posted in Kaarten overig

Verhuiskaart, 2016

 


 

Floortje en Koen
Verhuiskaart, 2010

Voor Floortje en Koen mocht Ontwerpland een verhuiskaart ontwerpen. Ontwerpland heeft de straatnaam 'Goudrenet' als inspiratiebron gebruikt. Met behulp van een uitsteker werd er uit een appel de vorm van een huis gestoken. Deze vorm werd gebruikt voor het ontwerp van de kaart.


Projecten

on woensdag, 13 februari 2013. Posted in Projecten

Judith Pol
Magische magneetwand, 2011

Ontwerpland mocht een kunstwerk bedenken voor de 11 meter lange witte wand van Judith Pol. Judith is creatief en met dat gegeven is Ontwerpland aan de slag gegaan. Ontwerpland bedacht een interactieve magneetwand. De magneten zijn gemaakt van wolvilt en zorgen daarom meteen voor een goede akoestiek. Met de driehoekige magneten kan Judith eindeloos verschillende creaties maken.    

 


 

De Rooi Pannen Breda
Foodlab, 2010

In opdracht van Mbo-onderwijsinstelling De Rooi Pannen Breda heeft Ontwerpland van de lunch een heus spektakel weten te maken. In de kantine van deze school wordt door de scholieren zelf de lunch verzorgd. Voor deze kantine heeft Ontwerpland het interactieve ‘Foodlab’ ontworpen. Zo kunnen de jongeren hun menu op de speciaal ontworpen ‘menuwolken’ schrijven en zijn de wanden en ramen gesierd met speciaal ontworpen illustraties.  

 

Afstudeerproject AKV St Joost
Afstudeerborrel: toveren met wijn, 2009

Voor mijn afstudeerproject heb ik een nieuwe beleving voor een afstudeerborrel ontworpen. Om de borrel te openen mochten mijn studiegenoten het witte lint doorknippen dat de tafels met elkaar verbond. Wanneer de borrelgasten hun rode wijnglas op de tafelkleden plaatsten, kwamen er op wonderlijke wijze illustraties tevoorschijn. Onder ieder tafelkleed zat een persoonlijke illustratie verborgen van mijn studiegenoten. 

 

Illustraties

on zaterdag, 03 november 2012. Posted in Illustraties

Beau Dutch
Illustraties, 2015

Voor verschillende kinderproducten van Beau Dutch heeft Ontwerpland illustraties ontworpen. De illustraties zijn gebruikt op t-shirts, kaarten, posters en stof.

Kaarten

on woensdag, 24 oktober 2012. Posted in Kaarten

 

Rick en Petra
Geboorteslinger Emma, 2016

Voor de baby van Petra en Rick mocht Ontwerpland een slinger ontwerpen. Op de slinger is een illustratie van een giraffe verwerkt, een van de wensen van Rick en Petra. De slinger werd gedrukt op mooi dik structuur papier. Een bijpassende sluitsticker maakte het plaatje compleet.

 

 


 

Marlies en Erwin
Trouwkaart, 2016

Voor Marlies en Erwin ontwierp Ontwerpland een kleurrijke trouwkaart die op een mooie manier opengevouwen kon worden. De losse kaart voor de daggasten&feestgasten en de bijpassende ceremoniebrief zorgden voor een mooi totaalplaatje.

 


 

Gite en Paul
Trouwkaart, 2016

Voor Gite en Paul heeft Ontwerpland een kaartenpakket voor hun bruiloft ontworpen. Ze wilden graag een moderne/strakke stijl en de kleuren donkergrijs en blush roze mochten terugkomen in de kaarten. De kaarten werden samen gebonden met een zwart wit touwtje wat zorgde voor een mooi totaalbeeld.


Liesbeth en Jorrit
Trouwkaart, 2016

Ontwerpland mocht voor Liesbeth en Jorrit een trouwkaartenpakketje ontwerpen in winterse sferen, want ze gingen in januari trouwen. De kaarten bevatten winterse kleuren en het logo en de illustraties hebben een sneeuwachtige uitstraling. Op dik structuur papier werden de kaarten gedrukt en samengebonden met mintgroen trouw. De gasten ontvingen samen met een ceremoniemeesterbrief een sprankelend winters pakketje.  

 


 

Roeland en Wendy
Geboortekaart Florian, 2015

Roeland en Wendy wilde graag een unieke geboortekaart voor hun zoontje Florian waarin verschillende persoonlijke kenmerken naar voren mochten komen. Ook was hun wens om verschillende diertjes op de kaart te hebben. Ontwerpland ging met hun wensen aan de slag. Het resultaat is een vrolijke kaart met illustraties van verschillende dieren en ook de woonplaats van Wendy en Roeland, Rotterdam, kreeg een plekje op de kaart. Om de kaart nog extra speciaal te maken, werd er een houten diertje om de kaart gebonden.

 


 

Linda en Ruben
Geboortekaart Nina, 2015

Ontwerpland had de eer om ook het geboortekaartje van het tweede kindje van Linda en Ruben te ontwerpen. Op de kaart werd een 'Kukeleboe' gezin geïllustreerd met daarbij een wieg die aangaf dat er een nieuw gezinslid geboren was: Nina. Deze kaart werd gezeefdrukt op kraftpapier met witte en felgele inkt. Er werd ook een postzegel van de 'Kukeleboe' gemaakt die mooi contrasteerde met de kraftenvelop.

 


Eigen ontwerp
Geboortekaart Lars, 2014

Voor onze eigen zoon Lars hebben we een originele geboortekaart ontworpen. Bij deze kaart staat de gebruiker centraal. De ontvanger mocht de ontvanger met behulp van een gekleurd potlood de gegevens van onze zoon tevoorschijn toveren.

 


 

Rick en Babette 
Trouwkaart, 2014

Ontwerpland mocht een trouwkaarten pakketje voor Rick en Babette Savelkouls ontwerpen. Het vrolijke pakketje bestond uit een algemene trouwkaart en een kaart speciaal voor de daggasten en een voor de feestgasten. Als de genodigden de kaarten uit de envelop haalden, was het feest al een beetje begonnen, want er zat feestelijke confetti bij.

Als bedankje na de bruiloft kregen de gasten een kaart van groeipapier waaruit een mooi veldboeket zou groeien. Ontwerpland had de eer om dit verrassende bedankkaartje te ontwerpen.

De bovenstaande foto van de bedankkaartjes is gemaakt door: Susansusan Bruidsfotografie

 


 

Linda en Ruben 
Geboortekaart Cleo, 2013

De geboortekaart voor Cleo mocht Ontwerpland ontwerpen. De achternamen van Linda en Ruben (Haans en Koeweiden) werden de inspiratiebron voor de kaart. Er werd een vrolijke 'Kukeleboe' ontworpen die niet alleen terugkwam op de kaart, maar ook op een postzegel en een stempel. De kaart werd gezeefdrukt met twee bijzondere kleuren: knallend fluor en rustig grijs/blauw.

 


 

Lieke en Wouter 
Geboortekaart Flore, 2013

Ook voor het tweede kindje van Lieke en Wouter Hannen mocht Ontwerpland een persoonlijke geboortekaart ontwerpen. Net als bij de eerse kaart zit er in de kaart van Flore een verrassingseffect. Je moet namelijk eerst het lint doorknippen om de naam van de baby te onthullen.
Jeroen en Magda 
Trouwkaart, 2013

Ontwerpland heeft de trouwkaart van Jeroen en Magda van Raak ontworpen. Bij de trouwkaart zat een zakje 'weddingconfetti'. Deze confetti werd op de bruiloft verspreid.
Koen en Elise
Verhuiskaart, 2012

Ontwerpland mocht voor Koen en Elise een verhuiskaart maken. Ontwerpland illustreerde daarom de trotse Koen en Elise op hun eigen kasteel.

 


 

Lieke en Wouter 
Geboortekaart Loek, 2011

Voor Lieke en Wouter Hannen heeft Ontwerpland een geboortekaart ontworpen. Het is altijd een verrassing wat de naam van de baby is. Dit verrassingsvoel heeft Ontwerpland weten te versterken. Voordat je deze kaart mocht openen, moest je namelijk eerst de punten met elkaar verbinden om achter de naam van de baby te komen.


 

Lieke en Wouter 
Bedankkaart bruiloft, 2011

 


 

Lieke en Wouter 
Trouwkaart bruiloft, 2011

Trouwens is iets bijzonders en daar hoort een speciale kaart bij. Daarom vroegen Lieke en Wouter Hannen aan Ontwerpland om een trouwkaart te ontwerpen. Ontwerpland heeft ingespeeld op het gevoel van nieuwsgierigheid en 'het ergens naar toeleven'. Net als bij een adventskalender mochten de gasten de vakjes op de voorkant één voor één openen. Zo kwamen ze erachter waar en hoe laat de bruiloft zou zijn.


 


 

Lieke en Wouter 
Menukaart, tafelkleed, naamkaartjes bruiloft, 2011

De hele tafelsetting was in stijl van de trouwkaart. Het geschreven lettertype kwam terug in de tafelkleden en in de naamkaartjes. Natuurlijk kon een menukaart met het verrassingseffect van de vakjes niet ontbreken. Zodra de gasten het vakje van de menukaart opende, kwam de wens voor het eten tevoorschijn.
Henry en Dimph
Feestkaart, 2011

Voor Henry en Dimph heeft Ontwerpland een feestkaart ontworpen met een bijbehorende sticker die mensen in hun agenda konden plakken. Een feest vergeten is op deze manier verleden tijd. 

 

 


 

Floortje en Koen
Verhuiskaart, 2010

Voor Floortje en Koen mocht Ontwerpland een verhuiskaart ontwerpen. Ontwerpland heeft de straatnaam 'Goudrenet' als inspiratiebron gebruikt. Met behulp van een uitsteker werd er uit een appel de vorm van een huis gestoken. Deze vorm werd gebruikt voor het ontwerp van de kaart.